Το ακορντεόν είναι ένα από τα πιο ευγενικά και ταυτοχρόνως δυναμικά όργανα. Ο ήχος του μπορεί να γίνει νοσταλγικός καθώς και ρυθμικός και αυτό είναι που το καθιστά ένα όργανο το οποίο μπορεί να αποδώσει πολλών ειδών μουσικής σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, από κομμάτια κλασικής μουσικής, μέχρι valse, tango, jazz, pop, rock, αλλά και ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρό-λαϊκά. Το ακορντεόν δεν απέχει πολύ από το πιάνο μιας και τα δύο αποτελούνται από πλήκτρα, παρόλα αυτά το ακορντεόν διαθέτει και την «πολυφωνία» και την παλμικότητα που του δίνει ο αέρας που διοχετεύεται μέσα από την «φυσούνα». Στα μαθήματα ακορντεόν ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει ο ίδιος σε ποιο μουσικό είδος θέλει να εξασκηθεί χάρις την ευπροσαρμοστικότητα του συγκεκριμένου οργάνου.

Μαθήματα Ακορντεόν

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά ακορντεόν;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα ακορντεόν δωρεάν στο ωδείο μας.

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγητές ακορντεόν του ωδείου μας

Σπύρος Μελισσανίδης
Σπύρος Μελισσανίδης

O Σπύρος Μελισσανίδης γεννήθηκε το 1972 στο Νταχάου της Γερμανίας. Ξεκίνησε, σε ηλικία 10 χρονών, μαθήματα ακκορντεόν με καθηγητή τον κ. Νίκο Χατζηιωάννου, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο όργανο και στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος αποκτώντας πτυχία Ακκορντεόν, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και δίπλωμα Ακκορντεόν. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει βεβαίωση σπουδών Η/Υ με δικαίωμα διδασκαλίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (υπό την
αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Γενικού τμήματος Φυσικής, Χημείας και Τεχνικών Υλικών, Τ.Ε.Ι. Πειραιά). Έχει τελειώσει το 2ο έτος του τμήματος Σύνθεσης του Ωδείου “Συμφωνία” Θεσ/νίκης (τάξη Ε. Κατέλη).
Είναι υπεύθυνος προγράμματος σπουδών σε σχολές ακορντεόν σε μουσικά ιδρύματα της Θεσ/νίκης.

Μάθετε περισσότερα