Η ιστορία καταγράφει ότι το μπουζούκι είναι μια μετεξέλιξη της αρχαιοελληνικής πανδούρας , που συναντάται στην αρχαία χρόνια στον Ελλαδικό χώρο. Πολλοί ερούνται ότι η προέλευσή του μας έρχεται από την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση το μπουζούκι έχει ενσωματωθεί στην ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή κουλτούρα του τόπου μας και είναι αδιαμφισβήτητα το βασικό μας όργανο. Στα μαθήματα μπουζουκιού ο σπουδαστής μπορεί να εντρυφήσει στην τεχνική παιξίματος είτε του τρίχορδου είτε του τετράχορδου μπουζουκιού(όργανο που εισήγαγε ο Μανώλης Χιώτης). Η εκμάθηση του μπουζουκιού εστιάζει σε κλίμακες που ακολουθούν λαϊκούς δρόμους , ταξίμι και ρυθμικό ταξίμι καθώς γεμίσματα και γυρίσματα σε μουσικό ρεπερτόριο την επιλογής του σπουδαστή.

Μαθήματα Μπουζουκιού

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά μπουζουκιού;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα μπουζουκιού δωρεάν στο ωδείο μας.

Δοκιμάστε το 1ο μάθημα δωρεάν
Μαθήματα Μπουζουκιού Τιμές

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγητής μπουζουκιού του ωδείου μας

Μανώλης Μπάσης
Μανώλης Μπάσης

Ο Μανώλης Μπάσης γεννήθηκε το 1986 και άρχισε να παίζει μπουζούκι σε ηλικία 10.5 ετών. Είχε δάσκαλους 2 από τους σημαντικότερους οργανοπαίχτες του μπουζουκιού, τον Βαγγέλη Λιόλιο και τον Παύλο Παφρανίδη. Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ορχήστρα του Πέτρου Γαϊτάνου στην οποία είναι μέχρι και σήμερα.

Μάθετε περισσότερα