Πτυχίο Αρμονίας

Πτυχίο Αρμονίας2021-08-20T16:51:48+00:00

Προαπαιτούμενο είναι η γνώση της Γ’ θεωρίας της μουσικής.

Διδάσκεται η κλασική αρμονία της κλασικής περιόδου της ιστορίας της δυτικής μουσικής μέχρι τον ρομαντισμό. Ο σπουδαστής μαθαίνει να εναρμονίζει δοσμένη μελωδία και να γράφει για τετράφωνη χορωδία. Η αρμονία αυτής της περιόδου είναι απαραίτητη για την χρήση και κατανόηση της σύγχρονης μουσικής, στην οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε συγχορδίες σε γνωστές μελωδίες καθώς επίσης και να μπορούμε να γράψουμε 2η 3η και 4η φωνή σε τραγούδια και σε ορχηστρικά έργα. Από το 2ο έτος ο σπουδαστής επιλέγει αν θα κάνει ειδικό ή υποχρεωτικό το μάθημα της αρμονίας. Στο ειδικό αρμονίας ο σπουδαστής δίνει γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου και την παρακολούθηση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων. Στο υποχρεωτικό αρμονίας ο σπουδαστής δεν λαμβάνει το πτυχίο. Ολοκληρώνει την ύλη της αρμονίας με μικρότερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι στο ειδικό και με μερική παρακολούθηση των υποχρεωτικών μαθημάτων.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Σολφέζ, ιστορία, μορφολογία-ανάλυση, ενάριθμο μπάσο, στοιχεία αντίστιξης, υποχρεωτικό πιάνο, χορωδία, πρακτικό διδασκαλείο.

Διάρκεια σπουδών:

  • 3 έτη
  • 2 έτη με γνώσεις 1ου Αρμονίας μετά από κατατακτήριες
Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Τίτλος

Go to Top