Για τα μαθήματα φούγκα είναι προαπαιτούμενο το πτυχίο της αντίστιξης με ελάχιστο βαθμό 7,50 «λίαν καλώς». Διδασκαλία της μουσικής σε φόρμα φούγκα, με μίμηση στο ύφος του J.S.Bach.

Τετράφωνη φούγκα για διάφορα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Αντιστικτική σύνθεση που βασίζεται στη μίμηση. Σκοπός του μαθήματος είναι η ανάπτυξη, επεξεργασία μοτίβων και μουσικών φράσεων με αυστηρά όρια μουσικής γραφής. Εκτός από τη φούγκα ο σπουδαστής παρακολουθεί μαθήματα ενορχήστρωσης για συμφωνική ορχήστρα. Με δοσμένο ένα έργο για πιάνο γίνεται μεταγραφή για κλασική συμφωνική ορχήστρα.
Υποχρεωτικά μαθήματα: Ενορχήστρωση και πιάνο.

Διάρκεια σπουδών:

  • 2 έτη
Μαθήματα φούγκα

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά φούγκα;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.