Για τα μαθήματα αντίστιξης είναι προαπαιτούμενο το πτυχίο της αρμονίας με ελάχιστο βαθμό 7,50 «λίαν καλώς». Διδασκαλία της μουσικής στην αναγέννηση (τροπική αντίστιξη) και στο μπαρόκ (τονική αντίστιξη).

Στην τροπική αντίστιξη διδάσκεται η γραφή μέχρι και οκτάφωνη χορωδία. Οι κλίμακες που χρησιμοποιούμε είναι οι τρόποι ιωνικός, δώριος, φρύγιος, λύδιος, μiξολύδιος και αιολικός. Η αντιστικτική πολυφωνία είναι το ζητούμενο για τον σπουδαστή ο ποίος έχει τη δυνατότητα να γράφει μέχρι οκτώ φωνές ανεξάρτητες μεταξύ τους με μίμηση που συνυπάρχουν σε ένα έργο δίνοντας το αναγεννησιακό στυλ. Στην τροπική αντίστιξη μαθαίνουμε να γράφουμε σε διάφορες φόρμες της εποχής του μπαρόκ όπως η πασακάλια, ο κανόνας κτλ με συνδυασμούς οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας στο τονικό σύστημα.
Υποχρεωτικά μαθήματα: ιστορία, μορφολογία, οργανολογία, πρακτικό διδασκαλείο και πιάνο

Διάρκεια σπουδών:

  • 2 έτη
Μαθήματα αντίστιξης

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά αντίστιξης;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.