Θεωρία Μουσικής

Θεωρία Μουσικής2021-08-13T07:23:19+00:00

Διδασκαλία της θεωρίας της μουσικής στο δυτικό συγκερασμένο σύστημα. Υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους σπουδαστές. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει: γενικά περί μουσικής και ήχου, ορολογίες, βασικά στοιχεία για την ανάγνωση παρτιτούρας (νότες, χρονικές αξίες κτλ). Μαζί με το μάθημα της θεωρίας ο σπουδαστής παρακολουθεί μαθήματα σολφέζ και dictee. Στο σολφέζ γίνεται εκμάθηση των μαθημάτων της θεωρίας στην πράξη. Ο σπουδαστής μαθαίνει να διαβάζει και να αναγνωρίζει ότι έχει μάθει στη θεωρία με το μελωδικό και ρυθμικό τραγούδι καθώς επίσης και την καταγραφή αυτών στο πεντάγραμμο.

Βασικός στόχος του μαθήματος είναι ο νέος μουσικός να λύσει ζητήματα που αφορούν την κατανόηση της παρτιτούρας και των στοιχείων της μουσικής ώστε να μπορεί να αποδώσει ένα μουσικό κείμενο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Υποχρεωτικό μάθημα για όλους

Διάρκεια σπουδών: 3 έτη

Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Go to Top