Πτυχίο Αντίστιξης

Πτυχίο Αντίστιξης2021-08-20T16:52:23+00:00

Προαπαιτούμενο για το πτυχίο της αντίστιξης είναι το πτυχίο της αρμονίας με ελάχιστο βαθμό 7,50 «λίαν καλώς». Διδασκαλία της μουσικής στην αναγέννηση (τροπική αντίστιξη) και στο μπαρόκ (τονική αντίστιξη).

Στην τροπική αντίστιξη διδάσκεται η γραφή μέχρι και οκτάφωνη χορωδία. Οι κλίμακες που χρησιμοποιούμε είναι οι τρόποι ιωνικός, δώριος, φρύγιος, λύδιος, μυξολύδιος και αιολικός. Η αντιστικτική πολυφωνία είναι το ζητούμενο για τον σπουδαστή ο οποίος έχει την δυνατότητα να γράφει μέχρι οκτώ φωνές ανεξάρτητες μεταξύ τους, με μίμηση που συνυπάρχουν σε ένα έργο δίνοντας το αναγεννησιακό στυλ. Στην τονική αντίστιξη μαθαίνουμε να γράφουμε σε διάφορες φόρμες της εποχής του μπαρόκ όπως η πασακάλια, ο κανόνας κτλ με συνδυασμούς οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας στο τονικό σύστημα.
Υποχρεωτικά μαθήματα: ιστορία, μορφολογία, οργανολογία, πρακτικό διδασκαλείο και πιάνο.

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη

Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Τίτλος

Go to Top