Το ηλεκτρικό μπάσο αποτελεί την βάση κάθε ρυθμικού μοτίβου σε μια ένα μουσικό σύνολο. Το μπάσο κατασκευάστηκε την δεκαετία του ’30 για ευκολότερη μετακίνηση σε σχέση με το ογκώδες κοντραμπάσο. Με την πάροδο των χρόνων αντικατέστησε σταδιακά το κοντραμπάσο, έτσι σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής rock,jazz, pop, heavy metal, country,blues ως σολιστικό όργανο, ενώ στις κλασικές ορχήστρες , συνήθως αποτελεί μέρος του ρυθμικού τμήματος του μουσικού συνόλου. Μέσα από τα μαθήματα μπάσου ο σπουδαστής θα μάθει τεχνικές με τα δάκτυλα όπως slapping, popping, tapping και thumbing, ή τεχνικές με την πένα. Στόχος είναι ο σπουδαστής ,μέσα από την σωστή τεχνική, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο παίξιμο και να νιώθει την σιγουριά να εκτελέσει οποιοδήποτε αυτοσχεδιασμό επιθυμεί .

Μαθήματα Ηλεκτρικού Μπάσου

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά ηλεκτρικού μπάσου;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα ηλεκτρικού μπάσου δωρεάν στο ωδείο μας.

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγητής ηλεκτρικού μπάσου του ωδείου μας

Χριστώνης Δημήτρης
Χριστώνης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Χριστώνης γεννήθηκε στην Λάρισα. Έπειτα από μια σύντομη επαφή με την κλασική κιθάρα στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο σε μικρή ηλικία. Έκανε μαθήματα με τον Χάρη Καραζήση και αργότερα με τον Μανώλη Σιδερίδη ,όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην σχολή Jazz-Rock στο τμήμα του ηλεκτρικού μπάσου ,αλλά και με τον Λάκη Τζήμκα. Παράλληλα, συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους μουσικούς συμμετέχοντας σε πολλά σχήματα που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα όπως funk,fusion,jazz,pop,rock κ.α

Μάθετε περισσότερα