Για τα μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας σύγχρονων συνόλων είναι προαπαιτούμενο το πτυχίο της αρμονίας. Διδάσκονται βασικές αρχές διεύθυνσης, κινησιολογία, στοιχεία έκφρασης, μορφολογία-ανάλυση κτλ σε διάφορα είδη και στυλ μουσικής, επειδή το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολλά έργα του 19ου μέχρι 21ου αιώνα της τζαζ, ροκ, ποπ και διασκευές παραδοσιακής μουσικής.
Ο σπουδαστής διδάσκεται διεύθυνση για τα εξής σύνολα: Big band, φιλαρμονική μπάντα, ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και συμφωνική ορχήστρα. Το ρυθμικό και μελωδικό σολφέζ είναι απαραίτητα στοιχεία για τον σπουδαστή καθώς τα ρυθμικά στοιχεία και οι κλίμακες της τζαζ και παραδοσιακής μουσικής διαφέρουν πολύ από τα κλασικά δεδομένα.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Σολφέζ, μορφολογία-ανάλυση, ιστορία, χορωδιακή και ορχηστρική παρτιτούρα στο πιάνο, οργανογνωσία σύγχρονων και παραδοσιακών οργάνων.

Διεύθυνση ορχήστρας σύγχρονων συνόλων

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά θεωρίας της μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.