Διεύθυνση Ορχήστρας

Διεύθυνση Ορχήστρας2021-08-20T16:55:53+00:00

Προαπαιτούμενο για το πτυχίο διεύθυνσης ορχήστρας το πτυχίο αντίστιξης και πτυχίο πιάνου ή άλλου οργάνου (για κατόχους πτυχίων άλλων οργάνων το επίπεδο του πιάνου πρέπει να είναι τουλάχιστον Α μέση). Διδάσκονται βασικές αρχές διεύθυνσης, κινησιολογία, στοιχεία έκφρασης, μορφολογία-ανάλυση κτλ από το μπαρόκ  μέχρι και τον 21ο αιώνα.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Πιάνο (για όσους δεν κατέχουν πτυχίο πιάνου), prima vista (εκτέλεση εκ πρώτης όψεως) από spartito όπερας, Dictee (μελωδικό, ρυθμικό, συγχορδίες, δίφωνο), ενορχήστρωση (από παρτιτούρα πιάνου για ορχήστρα), ιστορία της όπερας, της τέχνης, της νεοελληνικής μουσικής κτλ, συμμετοχή και διεύθυνση χορωδίας και μουσικών συνόλων, προφορά ξένων κειμένων, βασικές αρχές εκτέλεσης μουσικών οργάνων, εκμάθηση ενός πνευστού και ενός εγχόρδου οργάνου.

Διάρκεια σπουδών: 5 έτη

Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Τίτλος

Go to Top