Το σαντούρι είναι ένα ιδιαίτερο και περίτεχνο όργανο το οποίο «αγγίζει» τη μουσική με τρόπο νοσταλγικό και παράλληλα λυρικό. Η ιστορία του ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια στα βάθη της Περσίας και φτάνει μέχρι και σήμερα στην παραδοσιακή μουσική της Ινδίας της Κίνας, της Μέσης Ανατολής και της Μ. Ασίας. Στον Ελλαδικό χώρο εκτός από την παραδοσιακή μουσική το ενέταξαν στην μουσική του καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος καθώς και οι πιο σύγχρονοι Μάνος Λοΐζος και Παντελής Θαλασσινός. Στα μαθήματα σαντουριού ο σπουδαστής μαθαίνει την μουσικότητα, τις συγχορδίες και την σωστή χρήση των χεριών καθώς και όλου το σώματος για να μπορέσει να κατακτήσει την ευχέρεια και την λυρικότητα του παιξίματος.

Μαθήματα Σαντούρι

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά σαντουριού;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα στο σαντούρι δωρεάν στο ωδείο μας.

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγήτρια σαντουριού του ωδείου μας

Αργυρίου Βενετσιάνα
Αργυρίου Βενετσιάνα

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής 6 χρονών, ασχολήθηκε με την  κλασσική μουσική( ακκορντεόν, θεωρητικά, χορωδία ) και την παραδοσιακή μουσική παράλληλα. Το 2006 ολοκλήρωσε το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση «Ελληνική Παραδοσιακή(Δημοτική) Μουσική» . Το 2014, πήρε υποτροφία από το Σλοβάκικο κράτος και  σπούδασε στην Ακαδημία της Banska Bistrica τεχνικές κλασσικού τσιμπάλου με τη Victoria Herenscar και ρουμάνικο ρεπερτόριο με τον Marcel Commedant. Το 2018 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μ.Ε.Τ. «Ελληνικές Μουσικές Παραδόσεις» με ειδίκευση στο σαντούρι. Έχει ασχοληθεί κυρίως με τον αυτοσχεδιασμό σε διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ross Dally, Χάρη Λαμπράκη, Κώστα Αναστασιάδη κ.α.

Μάθετε περισσότερα