Λίγα όργανα μπορούν να πουν ότι είναι από τα παλαιότερα στην ιστορία, ένα από αυτά είναι και το μαντολίνο. Το μαντολίνο χρονολογείται από τον Μεσαίωνα παρόλα αυτά υπάρχουν μαρτυρίες ύπαρξής του από τις αρχές το 12ου αιώνα! Το μαντολίνο συναντάται πλέον σε όλο τον κόσμο. Συνοδεύει κατά τόπους παραδοσιακά τραγούδια, blue grass αμερικάνικες μελωδίες, μοντέρνα ακούσματα της rock και pop μουσικής. Στην Ελλάδα το μαντολίνο, ως μουσικό όργανο έκφρασης της τοπικής μουσικής παράδοσης, εμφανίστηκε κυρίως στα Επτάνησα και στην Κρήτη. Φημισμένες εξάλλου είναι οι μαντολινάτες των Επτανήσων και των Αθηνών. Μέσα από τα μαθήματα μαντολίνου ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να μάθει την τεχνική της χρήσης πένας, συγχορδίες, ρυθμούς, δυναμικές, απαντήσεις και γεμίσματα, χρωματισμούς, τρανσπόρτο , σε ρεπερτόριο που θα μπορεί να επιλέξει μαζί με τον καθηγητή.

Μαθήματα Μαντολίνου

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά μαντολίνου;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα μαντολίνου δωρεάν στο ωδείο μας.

Δοκιμάστε το 1ο μάθημα δωρεάν
Μαθήματα Μαντολίνου Τιμές

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγητής μαντολίνου του ωδείου μας

Σπύρος Μελισσανίδης
Σπύρος Μελισσανίδης

O Σπύρος Μελισσανίδης γεννήθηκε το 1972 στο Νταχάου της Γερμανίας. Ξεκίνησε, σε ηλικία 10 χρονών, μαθήματα ακκορντεόν με καθηγητή τον κ. Νίκο Χατζηιωάννου, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο όργανο και στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος αποκτώντας πτυχία Ακκορντεόν, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και δίπλωμα Ακκορντεόν. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει βεβαίωση σπουδών Η/Υ με δικαίωμα διδασκαλίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (υπό την
αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Γενικού τμήματος Φυσικής, Χημείας και Τεχνικών Υλικών, Τ.Ε.Ι. Πειραιά). Έχει τελειώσει το 2ο έτος του τμήματος Σύνθεσης του Ωδείου “Συμφωνία” Θεσ/νίκης (τάξη Ε. Κατέλη).
Είναι υπεύθυνος προγράμματος σπουδών σε σχολές ακορντεόν σε μουσικά ιδρύματα της Θεσ/νίκης.

Μάθετε περισσότερα