Για την προετοιμασία για μουσικολογία είναι προαπαιτούμενη η γνώση της θεωρίας της μουσικής. Ο σπουδαστής παρακολουθεί δύο μαθήματα. Αρμονία, σε επίπεδο εξετάσεων για πανελλήνιες δηλαδή η γνώση του πρέπει να είναι τουλάχιστον υποχρεωτικού αρμονίας και ακουστικές ικανότητες. Στις εξετάσεις ακουστικών ικανοτήτων, που είναι πολλαπλών επιλογών, ο υποψήφιος πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει διαστήματα, συγχορδίες, μελωδίες και ρυθμικές αξίες.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η επιτυχία στις εξετάσεις με στόχο τη μέγιστη μοριοδότηση για την εισαγωγή του υποψηφίου σε τμήματα μουσικής των πανεπιστημιακών σχολών. Η εμπειρία του αυτή με το μάθημα, θα τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της μουσικής σχολής που επιθυμεί να περάσει.

Διάρκεια σπουδών:

  • 2 έτη με γνώσεις θεωρίας
  • 1 έτος με γνώσεις αρμονίας
Προετοιμασία για μουσικολογία

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά προετοιμασίας για μουσικολογία;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.