Το κοντραμπάσο ή αλλιώς βαθύχορδο είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος μουσικό έγχορδο και παράγει τον πιο «βαθύ» ήχο από τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας» του βιολιού. Η ιστορία του ξεκινάει το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και για δυο αιώνες σχεδόν λειτουργούσε ως συνοδευτικό όργανο της βιόλας, μέχρι που ο Μότσαρτ συνέθεσε το πρώτο σολιστικό κομμάτι για κοντραμπάσο και η πορεία του οργάνου διαφοροποιήθηκε! Με την πάροδο των χρόνων το κοντραμπάσο ξέφυγε από το κλασικό του πλαίσιο και μεταπήδησε ως βασικό όργανο της jazz μουσικής σκηνής. Μέσα από τα μαθήματα κοντραμπάσου ο σπουδαστής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει δεξιοτεχνία είτε σε κλασικό είτε σε jazz ρεπερτόριο, και να ενισχύσει την μουσικότητα του με τρόπο καλαίσθητο και μεθοδικό.

Μαθήματα Κοντραμπάσο

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά κοντραμπάσο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα κοντραμπάσο δωρεάν στο ωδείο μας.

Δοκιμάστε το 1ο μάθημα δωρεάν
Μαθήματα Κοντραμπάσο Τιμές

Επιπλέον μαθήματά μουσικών οργάνων

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρουν και άλλα μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων.

Καθηγητής κοντραμπάσο του ωδείου μας

Σπύρος Μελισσανίδης
Σπύρος Μελισσανίδης

O Σπύρος Μελισσανίδης γεννήθηκε το 1972 στο Νταχάου της Γερμανίας. Ξεκίνησε, σε ηλικία 10 χρονών, μαθήματα ακκορντεόν με καθηγητή τον κ. Νίκο Χατζηιωάννου, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο όργανο και στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος αποκτώντας πτυχία Ακκορντεόν, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και δίπλωμα Ακκορντεόν. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει βεβαίωση σπουδών Η/Υ με δικαίωμα διδασκαλίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (υπό την
αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Γενικού τμήματος Φυσικής, Χημείας και Τεχνικών Υλικών, Τ.Ε.Ι. Πειραιά). Έχει τελειώσει το 2ο έτος του τμήματος Σύνθεσης του Ωδείου “Συμφωνία” Θεσ/νίκης (τάξη Ε. Κατέλη).
Είναι υπεύθυνος προγράμματος σπουδών σε σχολές ακορντεόν σε μουσικά ιδρύματα της Θεσ/νίκης.

Μάθετε περισσότερα