Πτυχία LCM Βρετανικού Πανεπιστημίου

Πτυχία LCM Βρετανικού Πανεπιστημίου2021-08-20T16:46:17+00:00

Το London College of Music Examinations είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός και εξεταστικός φορέας που προσφέρει πτυχία και διπλώματα σε διάφορους τομείς της μουσικής εκπαίδευσης

LCM-RGT
Το London College of Music Examinations είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός και εξεταστικός φορέας που προσφέρει πτυχία και διπλώματα σε διάφορους τομείς της μουσικής εκπαίδευσης
Το Ωδείο AMS ξεκίνησε την συνεργασία του με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο LCM από το 2019. Οι σπουδαστές μας μπορούν να πάρουν πτυχία και διπλώματα του Βρετανικού Πανεπιστημίου μέσα από το AMS καθώς το ωδείο μας αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο του LCM-RGT στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια

Το LCM ιδρύθηκε το 1887 και από τότε έχει αφιερωθεί στην μουσική εκπαίδευση. Το 1939 πήρε δημόσιο χαρακτήρα και το 1991 ενσωματώθηκε ως τμήμα του (τότε) Thames Valley University.  Το  νέο τμήμα πλέον έχει 5 περιοχές εξειδίκευσης: τη Μουσική Εκτέλεση, τη Μουσική Σύνθεση, τη Μουσική Τεχνολογία, το Μουσικό Θέατρο (Μιούζικαλ) και το Management Μουσικών. Το μουσικό τμήμα παρέχει έως σήμερα εξαιρετικά γνωστικά πεδία τόσο στην μουσική εκτέλεση, όσο και στην σύνθεση. Επιπλέον, έχει συμπεριλάβει καινοτομίες και πρωτοποριακές εφαρμογές, προσφέροντας ένα από τα πιο περιζήτητα και με κύρος πτυχία στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας.

Τον Απρίλιο του 2011, το Πανεπιστήμιο μετονομάζεται σε University of West London, το οποίο αντικατοπτρίζει τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και δραστηριοτήτων του.

Όλες οι προαγωγικές εξετάσεις του LCM & RGT αναγνωρίζονται πλήρως από τους παρακάτω φορείς:

 • Ofqual
 • Qualifications Wales
 • CCEA
 • UCAS
 • Regulated Qualifications Framework
 • European Qualifications Framework
Πτυχία LCM Βρετανικού Πανεπιστημίου

London College of Music ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

Το London College of Music Examinations, παράλληλα με το Registry of Guitar Tutors, είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός και εξεταστικός φορέας που προσφέρει πτυχία και διπλώματα σε διάφορους τομείς της μουσικής εκπαίδευσης.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε πολλά εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό συμβάλει και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι όλα τα πτυχία και τα διπλώματα πιστοποιούνται από Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα το University of West London.
Για αυτό το λόγο το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό σύστημα του LCM Examinations βρίσκει μεγάλη επιτυχία και απήχηση στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους το σύστημα αυτό έχει βρει σημαντική ανταπόκριση στην Ελλάδα είναι:

  • Μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε τομέα, μπορούν να πριμοδοτηθούν με έξτρα μόρια (tariffpoints) μέσα απ’ το σύστημα UCAS, απλά περνώντας τα Grades 6 έως 8 σε όργανο ή/και στη θεωρία. Πχ αν κάποιος σπουδάζει «φυσικός» παίρνει μόρια έχοντας στα χέρια του τα Gradesαπό εμάς.
  • Η αξιοκρατία του συστήματος και η αντικειμενικότητα των εξεταστών όπου με αρκετούς τίτλους σπουδών στο δυναμικό τους, έχουν περάσει καθορισμένα στάδια εκπαίδευσης για να μπορούν να έχουν την ιδιότητα του εξεταστή
  • Η αξιοπιστία και η κατάρτιση των καθηγητών – συνεργατών του συστήματος.
  • Οι εξετάσεις αφορούν όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης και υπάρχει ευκρινής διαχωρισμός ανάμεσα σε ερμηνευτές και καθηγητές μουσικής, που πιστοποιείται και επιβεβαιώνεται απ’ την κατεύθυνση των διπλωμάτων.
  • Τα grades και τα διπλώματα έχουν παγκόσμια αναγνώριση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους σπουδαστές οποιαδήποτε στιγμή κινηθούν και εκτός Ελλάδος.
  • Η επιβράβευση των μαθητών με απόκτηση του αντίστοιχου πτυχίου σε κάθε επίπεδο, καθώς και η επιβεβαίωση για τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, την γνώση της ακριβούς ύλης και την επίγνωση της ακριβούς πορείας τους.
 • Το σύστημα είναι σύγχρονο και αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.
  Η εξεταστέα ύλη ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς.
  Δημιουργούνται συνεχώς νέα τμήματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα τα graded examinations του RGT Rock Guitar Playing.

 • Η διευκόλυνση των σπουδαστών που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, καθώς υπάρχει η άρση της ανάγκης για audition από πολλά Ιδρύματα, μόνο με την επίδειξη του grade 8 στο όργανο και του grade 5/6 στη θεωρία.
 • Η δυνατότητα της καριέρας εκτός απ’ την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού με την απόκτηση των διπλωμάτων οι σπουδαστές δεν χρειάζεται να κάνουν Bachelor σε κάποιο Πανεπιστήμιο για να εργαστούν στον τομέα τους.
  Ένα καλό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν και εξεταστές με τίτλους FLCM ή/και LLCM και εργάζονται ως μουσικοί σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας.

 • Η σωστή οριοθέτηση του μαθήματος απ’ τους καθηγητές σε συνεργασία με τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ποιο κύκλο σπουδών θα ακολουθήσουν και να πραγματοποιήσουν το μουσικό ταξίδι τους μαζί με τον καθηγητή, κάνοντας στάσεις (grades) που τους γεμίζουν γνώση και εμπειρία.

 • Οι υποψήφιοι μαζί με το πτυχίο τους παίρνουν στα χέρια τους και ένα reportμε εποικοδομητική κριτική γραμμένη απ’ τον εξεταστή, που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιωθούν.

 • Οι διπλωματούχοι του RGT έχουν τη δυνατότητα, έπειτα από γραπτή αίτηση τους, να γίνουν πιστοποιημένοι RGTTutors, να προβάλλονται απ’ τη σελίδα του RGTσε όλο τον κόσμο και να λαμβάνουν ενημερωτικά περιοδικά 3 φορές το χρόνο.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις;2021-08-09T16:23:44+00:00

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός σπουδών με τα απαιτούμενα του κάθε μαθήματος, παρέχεται δωρεάν από τα κεντρικά γραφεία ή τους τοπικούς αντιπροσώπους.

Πώς μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις;2021-08-09T16:24:27+00:00

Συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και καταβάλλοντας τα εξέταστρα στο κεντρικό γραφείο του LCM ή στους τοπικούς αντιπροσώπους, μέχρι την προθεσμία που έχει δοθεί για την εκάστοτε εξεταστική περίοδο.

Το LCM εκδίδει το υλικό των εξετάσεων;2021-08-09T16:25:20+00:00

Ναι! Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος κατάλογος βιβλίων με τις απαραίτητες πληροφορίες για τους υποψηφίους και ενημερωτικά έντυπα προηγούμενων εξετάσεων.

Πότε γίνονται οι εξετάσεις;2021-08-09T16:25:53+00:00

Οι εξετάσεις διοργανώνονται δύο φορές κάθε χρόνο (Φεβρουάριο – Ιούνιο). Η κατάθεση των αιτήσεων και η καταβολή των εξέταστρων ολοκληρώνεται συνήθως το πολύ δύο μήνες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Είναι οι εξετάσεις του LCM αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών;2021-08-09T16:26:34+00:00

Ναι! Οι εξετάσεις του LCM συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αναγνωρισμένων τίτλων από το Ofqual, το Qualifications Wales και το CCEA. Επίσης, το Βρετανικό σύστημα εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια (UCAS) περιλαμβάνει στα μόριά του και τους βαθμούς από τις μουσικές εξετάσεις. Οι κάτοχοι των πτυχίων στα επίπεδα 6-8 που καταθέτουν αιτήσεις σε οποιοδήποτε Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα τους ενδιαφέρει, έχουν το δικαίωμα να προσθέσουν τα μόρια σύμφωνα με το βαθμό του πτυχίου τους.

Ιστορία

1887
Οι LCM Examinations ιδρύθηκαν σαν εξωτερικό εξεταστικό τμήμα του London College of Music (LCM), μία μουσική σχολή που ιδρύθηκε το 1887.
Το 1991, το LCM και το εξεταστικό του σύστημα έγιναν μέρος του Polytechnic of West London (το οποίο έγινε Thames Valley University το 1992 και μετονομάστηκε σε University of West London το 2011).
1992
Το Registry of Guitar Tutors (RGT) εγκαθιδρύθηκε το 1992 με στόχο τη βελτίωση του κύρους και του προφίλ των καθηγητών κιθάρας, καθώς και για να συμβάλλει στην επαγγελματική τους αναγνώριση εντός του πλαισίου της μουσικής εκπαίδευσης, καθιερώνοντας μια σειρά κατανοητών, αναγνωρισμένων και καλά δομημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
2002
Το 2002 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις στην Ελλάδα, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί επισκέψεις μαθητών στην Αγγλία για να εξεταστούν στο Λονδίνο.
Μέσα στα επόμενα χρόνια οι εξετάσεις εξαπλώθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττική – Θεσσαλονίκης κ.α.
2018
Το 2017, το Registry of Guitar Tutors (RGT) συγχωνεύτηκε με το London College of Music (LCM), και επαναπροσδιορίστηκε με την ονομασία ‘RGT@LCM’.

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Τίτλος

Go to Top