Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών και Κρουστών Οργάνων

Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών και Κρουστών Οργάνων2021-08-20T16:51:02+00:00

Προαπαιτούμενο για το πτυχίο ενοργάνωσης πνευστών και κρουστών οργάνων είναι το πτυχίο της Αρμονίας ή γνώσεις Β ειδικού Αρμονίας και η εισαγωγή του με κατατακτήριες εξετάσεις. Διδασκαλία για ενορχήστρωση πνευστών και κρουστών από μικρά σύνολα μέχρι συμφωνική μπάντα.

Σε δοσμένο έργο για πιάνο γίνεται ενορχήστρωση για τα σύνολα πνευστών και το αντίστροφο, δηλαδή σε δοσμένο έργο για σύνολο πνευστών μεταφορά σε πιανιστική γραφή. Απαραίτητη είναι η γνώση όχι μόνο των πνευστών που συναντάμε στη συμφωνική ορχήστρα αλλά και άλλων πνευστών που συναντάμε μόνο σε μπάντες (αλτικόρνα, εμφώνια κ.α.). Ένα από τα βασικά μαθήματα για τον σπουδαστή είναι η διεύθυνση μπάντας. Διδάσκονται βασικές αρχές διεύθυνσης, κινησιολογία, στοιχεία έκφρασης, μορφολογία-ανάλυση κτλ, σε διάφορα είδη και στυλ μουσικής εκτός από το κλασικό, επειδή το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολλά έργα μέχρι και τον 21ο αιώνα της τζαζ, ροκ, ποπ και της σύγχρονης μουσικής.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Σολφέζ, Γ’ έτος Αρμονίας, μορφολογία ανάλυση, ιστορία, πιάνο, χορωδία, οργανογνωσία, πρακτικό διδασκαλείο, διεύθυνση μπάντας.

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη

Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Τίτλος

Go to Top