Για τα μαθήματα αρμονίς είναι προαπαιτούμενη είναι η γνώση της Γ’ θεωρίας της μουσικής.

Διδάσκεται η κλασική αρμονία της κλασικής περιόδου της ιστορίας της δυτικής μουσικής μέχρι και τον ρομαντισμό. Ο σπουδαστής μαθαίνει να εναρμονίζει δοσμένη μελωδία και να γράφει για τετράφωνη χορωδία. Από το 2ο έτος ο σπουδαστής επιλέγει αν θα κάνει ειδικό ή υποχρεωτικό το μάθημα της αρμονίας. Στο ειδικό αρμονίας ο σπουδαστής δίνει γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου και την παρακολούθηση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων. Στο υποχρεωτικό αρμονίας ο σπουδαστής δεν λαμβάνει το πτυχίο. Ολοκληρώνει την ύλη της αρμονίας με μικρότερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι στο ειδικό και με μερική παρακολούθηση των υποχρεωτικών μαθημάτων.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Σολφέζ, ιστορία, μορφολογία-ανάλυση, ενάριθμο μπάσο, στοιχεία αντίστιξης, υποχρεωτικό πιάνο, χορωδία, πρακτικό διδασκαλείο.

Διάρκεια σπουδών:

  • 3 έτη
  • 2 έτη με γνώσεις 1ου αρμονίας μετά από κατατακτήριες
Μαθήματα αρμονίας

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά αρμονίας;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.