Ποιοι Είμαστε

Η έλλειψη χρόνου και η συμπίεση πολλών δραστηριοτήτων σε μικρό χρονικό διάστημα, αποτελούν το μείζον πρόβλημα της σημερινής εποχής. Οι νεότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι, έχουν βάλει τη ζωή τους στο τραπέζι του σύγχρονου Προκρούστη, που ματαίως προσπαθεί να εφελκύσει το χρόνο, στριμώχνοντας τις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτή η πιεστική κατάσταση μπορεί να βρει σημαντική διέξοδο στη μουσική. Βέβαια, η μουσική δεν υπηρετεί μόνο το σκοπό της ψυχικής εκτόνωσης, αλλά ως διαχρονικός παράγοντας παιδείας, καλλιέργειας και κουλτούρας, αποτελεί μια αέναη παράμετρο ανάπτυξης του ανθρώπου.

Το ωδείο AMS – Δημιουργών ωδείο στη Θεσσαλονίκη καλύπτει αυτή ακριβώς την ανάγκη μόρφωσης του ανθρώπου, με μουσική παιδεία. Ειδικότερα, δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Ωδείου και στις υπηρεσίες Ηχογράφησης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποστηρίζονται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών Ωδείου προσφέρονται τα μαθήματα:

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών Ωδείου προσφέρονται τα μαθήματα:

 • Κλασικής μουσικής
 • Σύγχρονης μουσικής
 • Παραδοσιακής & Βυζαντινής μουσικής
 • Μουσικής τεχνολογίας και παραγωγής
 • Προετοιμασίας εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία & Πανεπιστήμια
 • Διεύθυνση Ορχήστρας

Οι κατηγορίες των μαθημάτων αναφέρονται σε θεωρητικές σπουδές και σπουδές εκμάθησης μουσικών οργάνων και φωνητικής.

Στόχος είναι η να αναδειχθεί σε σημείο σύγκλισης πολλών μουσικών ρευμάτων. Η κλασική μουσική να συναντά την τζαζ και η τζαζ να συμπορεύεται με την παραδοσιακή μουσική και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Να συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της μουσικής εκπαίδευσης εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματά του, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μουσικές σπουδές.

Με δεδομένο ότι το σωστό μουσικό όργανο είναι απαραίτητο για την άρτια εκπαίδευση, το AMS παρέχει στους σπουδαστές του πλούσιο εξοπλισμό όλων των μουσικών οργάνων από τους καλύτερους κατασκευαστές, σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε άψογη λειτουργική κατάσταση.

Το ωδείο AMS παρέχει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο ενισχύει την καλλιτεχνική, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών του και θέτει τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Μέσω της διδασκαλίας των μαθημάτων από μια εκλεκτή ομάδα καθηγητών σε συνάρτηση με τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της σχολής μουσικής, οι σπουδαστές αποκτούν αφοσίωση και πάθος για γνώση και

αποφοιτούν έχοντας τα εφόδια να συνεισφέρουν και να αναδειχθούν στην τέχνη την οποία αγαπούν. Παράλληλα, Το AMS είναι μια σχολή μουσικής που άξονά της έχει τον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την καλλιτεχνική, πνευματική και συναισθηματική αυτοβελτίωση.

Ως ζωντανή καλλιτεχνική κοινότητα, η σχολή μουσικής διοργανώνει και παρουσιάζει μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως Συναυλίες, Ανοιχτά Μαθήματα, Σεμινάρια διεθνών καλλιτεχνών και Διαλέξεις διακεκριμένων καθηγητών Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων μέσω των οποίων προωθούνται υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα, εφάμιλλα με αυτά των Ακαδημιών και Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Προγράμματα εκπαίδευσης ωδείου AMS

Κλασική Μουσική

Στο πλαίσιο της Κλασικής εκπαίδευσης διδάσκονται Πιάνο, Έγχορδα, Κιθάρα, Μονωδία, Ξύλινα Πνευστά, Χάλκινα Πνευστά, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά, Σύνθεση, Διεύθυνση Ορχήστρας, Διεύθυνση Χορωδίας, Ιστορία της Μουσικής, Ιστορία της Όπερας, Μορφολογία, Θεωρία & Αρμονία, PrimaVista, Μουσική Δωματίου, Ορχήστρα, Εκφορά Ξένων Γλωσσών, Χορωδία, Μελοδραματική.

Η Σχολή της Κλασικής Μουσικής προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών στο πιάνο, τη μονωδία, τα ανώτερα θεωρητικά, καθώς και σε όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, με διδακτικό προσωπικό το οποίο απαρτίζεται από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς και παιδαγωγούς της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει μελέτη σε βάθος του ρεπερτορίου του οργάνου καθώς και την ανάπτυξη των ερμηνευτικών ικανοτήτων του κάθε σπουδαστή. Στο επίκεντρο των μαθημάτων βρίσκεται η αλληλεπίδραση του σπουδαστή με τον καθηγητή και για το λόγο αυτό, η διδασκαλία γίνεται σε ατομικό επίπεδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε Συναυλίες και Ανοιχτά Μαθήματα, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο μοναδικές εμπειρίες σολιστικής και ομαδικής ερμηνείας.

Μαθήματα κλασικής μουσικής
Μαθήματα σύγχρονης μουσικής

Σύγχρονη Μουσική

Στο πλαίσιο της Μοντέρνας μουσικής διδάσκονται Ηλεκτρική – Ακουστική  Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς ,Κρουστά,  Αρμόνιο, Ακορντεόν, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Jazz Πιάνο, Μοντέρνο & Jazz Βιολί , Μοντέρνο Τραγούδι & Μιούζικαλ.

Το ωδείο AMS – Δημιουργών ωδείο αποτελείται από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους μουσικούς του χώρου στην Ελλάδα.

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, από μία ευρεία γκάμα διδασκόμενων οργάνων, αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα, την ηλικία και το στυλ της μουσικής που τον ενδιαφέρει.

Μουσική τεχνολογία

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν και να επιμορφώσουν τον σύγχρονο μουσικό στον τομέα της παραγωγής, της επιμέλειας και της επεξεργασίας παρτιτούρας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απευθύνεται σε ηλεκτρονικούς μουσικούς, παραγωγούς, συνθέτες, ενορχηστρωτές, DJs, ηχητικούς σχεδιαστές καθώς και σε οποιονδήποτε δραστηριοποιείται ή ασχολείται με τον ψηφιακό ήχο, και τις εφαρμογές του.

Ο τομέας της Μουσικής Παραγωγής ασχολείται με την εκπαίδευση του σύγχρονου μουσικού, παραγωγού και δημιουργού, σχετικά με τον προγραμματισμό, την επεξεργασία, την ηχογράφηση, την ενορχήστρωση και την παραγωγή του ήχου.

Τα μαθήματα γίνονται στο ειδικά διαμορφωμένο MusicTechLab και προσφέρουν γνώσεις, οι οποίες καλύπτουν τις αρχές της ψηφιακής τεχνολογίας και τις τεχνικές εφαρμογής και χρήσης της.

Μαθήματα μουσικής τεχνολογίας
Μαθήματα μουσικής τεχνολογίας

Διεύθυνση Ορχήστρας

Η σχολή μουσικής σε συνεργασία με διαπρεπή αρχιμουσικό παρέχει εκπαίδευση στη Διεύθυνση Ορχήστρας.

Ειδικά Μαθήματα:

 • Διεύθυνση Ορχήστρας και Μουσική Ανάλυση: Τεχνικές Διεύθυνσης Ορχήστρας, Φόρμες, Αισθητική, Νεότερες Τεχνικές Σύνθεσης και Σημειογραφίας, Ύφος και Ερμηνευτική Προσέγγιση Ορχηστρικών Έργων.
 • Πρακτική Εξάσκηση Διεύθυνσης Ορχήστρας: Διεύθυνση Μουσικού Συνόλου.
 • Ακουστική Εξάσκηση: Αναγνώριση Διαστημάτων, Συγχορδιών με Αναστροφές, Ηχοχρωμάτων, Μελωδικής Ακολουθίας και Ρυθμικών Σχημάτων.
 • Μουσική Εκγύμναση & Μελέτη πιανιστικής προσαρμογής έργων όπερας ή ορατορίου, εκτέλεση primavista πιανιστικών προσαρμογών παρόμοιων έργων και εκμάθηση σκηνών από όπερες και ορατόρια ρεπερτορίου σε τραγουδιστές.
 • Εκτέλεση παρτιτούρας ορχήστρας στο πιάνο.

Παραδοσιακή & Βυζαντινή Μουσική

Στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας παρέχεται εκπαίδευση σε Παραδοσιακά Κρουστά, Βιολί, Ούτι, Κανονάκι, Μαντολίνο, Σαντούρι, Μπουζούκι, Βυζαντινή Ψαλτική Τέχνη & Σημειογραφία.

Μαθήματα βυζαντινής μουσικής

Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία & Πανεπιστήμια

Πιστό στις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών και των εφήβων της χώρας μας και με την πολύτιμη εμπειρία των καταξιωμένων καθηγητών του, το AMS – Δημιουργών ωδείο συγκροτεί κάθε χρόνο τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας.

Προετοιμασία εισαγωγής σε μουσικά σχολεία

Καινοτομία και πρωτοτυπία των AMS αποτελεί η εφαρμογή μιας πρωτοπόρας εκπαιδευτικής μεθόδου.

Το πρόβλημα με την εκμάθηση μουσικών οργάνων και φωνητικής είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στην αντίληψη της μουσικής καθώς εκπαιδεύονται. Δηλαδή, είναι πραγματικά μακροχρόνια η διαδικασία για έναν σπουδαστή, όχι να μάθει να χειρίζεται ένα μουσικό όργανο, αλλά να εκπαιδευτεί και να αποδίδει σωστά τα μουσικά χρώματα και τους ιδιωματισμούς των μουσικών κομματιών, αλλά και να αντιλαμβάνεται το μουσικό του ρόλο ανάμεσα σε ένα μουσικό σχήμα.

Το σύνολο των μουσικών εκπαιδευτηρίων σήμερα, στην Ελλάδα, προσφέρει υπηρεσίες με ομοειδή χαρακτηριστικά. Αυτοπεριορίζεται στην εκμάθηση μουσικών οργάνων, σύμφωνα με μια κοινότυπη τεχνική, που αφορά τη διαδραστικότητα μεταξύ του μαθητή και του δασκάλου.

Η καινοτόμος εκπαιδευτική μέθοδος του AMS, που εφαρμόζεται αφορά το συνδυασμό των 2 υπηρεσιών, του ωδείου και της ηχογράφησης.

Στο πλαίσιο της μεθόδου, οι σπουδαστές ηχογραφούνται στο ψηφιακό επαγγελματικό studio της σχολής και κατόπιν ακολουθεί θεωρητική και μουσική ανάλυση των εκτελεσθέντων μουσικών κομματιών, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικής ύλης, ώστε να τυπωθούν βιβλία εκμάθησης μουσικής εμπνευσμένα μέσα από τους ίδιους τους μαθητές.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι η ταχύτερη εκμάθηση μουσικής και η δημιουργία καλλιτεχνικής – μουσικής αντίληψης.

«Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο» William Shakespeare

Υπηρεσίες Studio ηχογράφησης AMS

Στο ωδείο AMS προσφέρουμε επίσης υπηρεσίες studio ηχογράφησης. Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες του studio ηχογράφησης.