Πτυχίο Σύνθεσης

Πτυχίο Σύνθεσης2021-08-20T16:50:01+00:00

Προαπαιτούμενο για το δίπλωμα της Σύνθεσης είναι το πτυχίο της Φούγκα με ελάχιστο βαθμό 7,50 «λίαν καλώς». Μπορούν να γίνουν και μαθήματα Σύνθεσης, ανεπίσημα, χωρίς ο σπουδαστής να πάρει δίπλωμα. Προαπαιτούμενο είναι η γνώση της Αρμονίας.

Η αναγνώριση ενός συνθέτη γίνεται με το έργο του. Όταν ολοκληρώσει έργα για όλους τους συνδυασμούς οργάνων, από σόλο μέχρι συμφωνική ορχήστρα, από οργανικά μέχρι φωνητικά σύνολα και τους συνδυασμούς τους, σε αρκετές φόρμες μέχρι και τον 20ο αιώνα τότε καταθέτει τον φάκελο των έργων του στην επιτροπή με σκοπό την αναγνώρισή του ως συνθέτης. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο σπουδαστής μαθαίνει για τις νεότερες τεχνικές και σύγχρονες φόρμες όπως ο δωδεκαφθογγισμός, ο μινιμαλισμός κτλ. Γίνονται αναλύσεις τονικής και ατονικής μουσικής για την κατανόηση αρχιτεκτονικών δομών των μουσικών έργων.

Παράλληλα, ο σπουδαστής ,σε συνεργασία με το ωδείο και τον καθηγητή του, παρουσιάζει τα έργα του σε συναυλίες ή τα ηχογραφεί.

Διάρκεια σπουδών: Ελάχιστο 4 έτη

Πτυχία κλασικών οργάνων & μονωδίας

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κάποιο μουσικό πτυχίο;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και και επικοινωνήστε με το ωδείο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πτυχία μουσικής

Ακολουθήστε τα λινκ στο παρακάτω μενου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω του ωδείου μας. Ολα τα πτυχία του ωδείου μας είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι καθηγητές του ωδείου μας

Go to Top