Μαθήματα Φωνητικής & ορθοφωνίας στη Θεσσαλονίκη από τους καλύτερους καθηγητές της πόλης.
Αναπτύξτε και ανακαλύψτε τη φωνή σας και την τραγουδιστική σας ικανότητα!
Η φωνή αποτελεί για τον άνθρωπο ένα ξεχωριστό όργανο το οποίο καλείται να διδαχθεί και να εξελίξει. Η διαδικασία εκγύμνασης της φωνής, δηλαδή τα μαθήματα Φωνητικής κι Ορθοφωνίας, είναι ένα μοναδικό και υπέροχο “ταξίδι” γνωριμίας με τη φωνή μας και κατ’ επέκταση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι μια συναισθηματική και δημιουργική διέξοδος με πολύ σημαντικά οφέλη, αλλά κυρίως είναι η συναίσθηση του πώς συνεργάζονται αρμονικά νους και σώμα. Η μελέτη και γενικότερα η αγάπη για το τραγούδι είναι στοιχεία που αν συνδυαστούν μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να καταστίσουν ένα αρχάριο μαθητή σε ένα καλό ερμηνευτή, γιατί πάνω απ’ όλα το τραγούδι είναι εξωτερίκευση συναισθήματος, διασκέδαση κι ευχαρίστηση!
Παρακάτω αναλύονται τα βασικά σημεία των μαθημάτων Φωνητικής των AMS, ξεκινώντας από την αναπνοή, μιας και η σωστή αναπνοή αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και στόχο τόσο της φωνητικής, όσο και της ορθοφωνίας.

Μαθήματα φωνητικής τραγουδιού
Η διαφραγματική αναπνοή είναι η αναπνοή της υγείας και της ευζωίας. Συγχρόνως είναι η μόνη που προσφέρει ένταση, διάρκεια, αντοχή, έκφραση κι αυτοέλεγχο στον χειρισμό της φωνής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του νευρικού και πεπτικού συστήματος. Με τη διαφραγματική αναπνοή οι μαθητές μαθαίνουν να ελέγχουν τόσο την αναπνοή, όσο και το “ταξίδι” της μέσα στο σώμα, μέχρι αυτή να γίνει ήχος, μελωδία και τελικά…τραγούδι.

Μια φωνή μπορεί να είναι τοποθετημένη με κέντρο το λάρυγγα, το φάρυγγα, τη μάσκα, τα εγκεφαλικά, μετωπικά ή ρινικά αντηχεία. Επίσης, μπορεί να είναι τοποθετημένη σε περισσότερες από μια θέσεις. Στα μαθήματα φωνητικής τοποθετούμε τη φωνή στη μάσκα, δηλαδή στο επάνω και μπροστινό μέρος του ουρανίσκου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται προβλήματα όπως κουρασμένη φωνή, βραχνάδα, χαλάρωση, κομβία, πολύποδας κ.ά., ενώ ταυτόχρονα αποκτάται έλεγχος στον χειρισμό της φωνής.

Αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος είναι η διδασκαλία των τεχνικών μοντέρνου τραγουδιού όπως warms ups, cool downs, staccatos, vocalizes, arpeggios, vibrato, glissando, slides, falsetto, head voice, vocal fry, belting, voice control κ.ά., με σκοπό την άρτια και ποιοτική απόδοση του τραγουδιού.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεατρική- κινησιολογική απόδοση ενός μουσικού κομματιού, σύμφωνα πάντα με την ιστορία που περιγράφουν οι στίχοι του. Μέσω των τεχνικών ερμηνείας, ο μαθητής μαθαίνει να αποδίδει συναισθηματικά και κινησιολογικά το τραγούδι, καθώς υπάρχει ένας ρόλος στους στίχους κάθε τραγουδιού και μια κίνηση που εκφράζει τα συναισθήματα του κάθε ρόλου. Στόχος του μαθήματος είναι ο συνδυασμός του φωνητικού μέρους του τραγουδιού με το υποκριτικό κομμάτι της ιστορίας που αυτό αφηγείται, η εναρμόνιση της κίνησης και η επικοινωνία αυτού του συνόλου, προσαρμοσμένα πάντοτε στις δυνατότητες και στο προσωπικό στυλ κάθε μαθητή.

Τα μαθήματα φωνητικής ολοκληρώνονται μέσα από τα μουσικά εργαστήρια των AMS, όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν όλα όσα μαθαίνουν στα ιδιαίτερα μαθήματα μέσα σε ένα ομαδικό μουσικό σύνολο, παρουσία δασκάλου. Στα τέσσερα ενεργά εργαστήρια (Rock-Metal, Jazz- Latin, Pop – Rnb και Έντεχνο- Λαϊκό) οι μαθητές εξοικειώνονται με τη σκηνή, τη χρήση μικροφώνου, πραγματοποιούν δικές τους ηχογραφήσεις, δίνουν συναυλίες σε γνωστούς χώρους της πόλης, αποκτώντας έτσι μια επαγγελματική προοπτική και εμπειρία!

Μαθήματα φωνητικής για κάθε τύπο μαθητή

Μαθήματα φωνητικής για ενήλικες

Σας αρέσει το τραγούδι και θέλετε να βελτιώσετε την τεχνική σας; Μάθε περισσότερα για τα μαθήματα φωνητικής για ενήλικες που προσφέρουμε.

Μαθήματα φωνητικής για παιδιά

Το παιδί σας τραγουδάει και θα θέλατε να το βοηθήσετε; Δείτε περισσότερα για τα μαθήματα φωνητικής για παιδιά που προσφέρουμε.

Μαθήματα ορθοφωνίας

Είστε εκπαιδευτικός ή δημοσιογράφος και χρειάζεστε μαθήματα ορθοφωνίας για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα της δουλειάς σας. Μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα ορθοφωνίας.

Μαθήματα φωνητικής online

Εχετε δύσκολο ωράριο και μετακινήστε συχνά αλλά θα θέλατε να δοκιμάσετε τα μαθήματα φωνητικής; Δείτε περισσότερες για τα μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας online.

Οι καθηγητές φωνητικής του ωδείου μας

Αρετή Βαλαβανοπούλου
Αρετή Βαλαβανοπούλου
Γιούλα Μιχαήλ
Γιούλα Μιχαήλ
΄΄Έλσα Μουρατίδου
΄΄Έλσα Μουρατίδου
Νατάσα Κοψαχείλη
Νατάσα Κοψαχείλη
Μαρία Λώτη
Μαρία Λώτη
Μαρίνα Δονικιάν
Μαρίνα Δονικιάν
Ιωάννα Κολοκοτρώνη
Ιωάννα Κολοκοτρώνη
Έυη Βασιλειάδου
Έυη Βασιλειάδου

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά φωνητικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.