Για το μάθημα ενοργάνωσης κρουστών και πνευστών οργάνων είναι προαπαιτούμενο το πτυχίο της αρμονίας ή γνώσεις Β ειδικού αρμονίας και η εισαγωγή του με κατατακτήριες εξετάσεις. Διδασκαλία για ενορχήστρωση πνευστών και κρουστών από μικρά σύνολα μέχρι συμφωνική μπάντα.

Σε δοσμένο έργο για πιάνο γίνεται ενορχήστρωση για τα σύνολα πνευστών και το αντίστροφο δηλαδή σε δοσμένο έργο για σύνολο πνευστών μεταφορά σε πιανιστική γραφή. Απαραίτητη είναι η γνώση όχι μόνο των πνευστών που συναντάμε στη συμφωνική ορχήστρα αλλά και άλλων πνευστών που συναντάμε μόνο σε μπάντες (αλτικόρνα, εμφώνια κ.α.). Ένα από τα βασικά μαθήματα για τον σπουδαστή είναι η διεύθυνση μπάντας. Διδάσκονται βασικές αρχές διεύθυνσης, κινησιολογία, στοιχεία έκφρασης, μορφολογία-ανάλυση κτλ σε διάφορα είδη και στυλ μουσική εκτός από το κλασικό, επειδή το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολλά έργα μέχρι και τον 21ο αιώνα της τζαζ, ροκ, ποπ και της σύγχρονης μουσικής.

Υποχρεωτικά μαθήματα: Σολφέζ, Γ έτος αρμονίας, μορφολογία ανάλυση, ιστορία, πιάνο, χορωδία, οργανογνωσία, πρακτικό διδασκαλείο, διεύθυνση μπάντας.

Διάρκεια σπουδών:

  • 2 έτη
Ενοργάνωση κρουστών & πνευστών οργάνων

Σας ενδιαφέρουν τα μαθήματά ενοργάνωσης κρουστών & πνευστών οργάνων;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.

Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων του ωδείου μας

Γιώργος Καρακάσης
Γιώργος Καρακάσης

Καρακάσης Γεώργιος Συνθέτης, Μαέστρος, Μουσικολόγος, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.
Τελείωσε το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 2008. Σπούδασε στο ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας έκανε με τον Μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη (συστατική επιστολή).
Κατέχει θέση Αρχιμουσικού και Μαέστρου στη Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Παιονίας και στη χορωδία του «Αγ. Ραφαήλ» Μετεώρων Θεσσαλονίκης από το 2009. Είναι μαέστρος στις δύο μικρές συμφωνικές ορχήστρες «Νέα γενιά» και «Μοτσαρτάκια» του ΩΒΕ (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) από το 2013 και στη μεγάλη συμφωνική του ΩΒΕ από το 2019.
Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημιουργών ωδείο-AMS (About Music Studios and Lessons) από το 2017 και του δημοτικού ωδείου Παιονίας στο Κιλκίς από το 2020. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα μουσικής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών από το 2017 μέχρι σήμερα.

Μάθετε περισσότερα

Σας ενδιαφέρουν τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής;

Μάθετε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τα δίδακτρα και δοκιμάστε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν στο ωδείο μας.