Βασίλης Πρατσινάκης στο Θέατρο κήπου

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Με τη συναυλία του “Άγριος Άνεμος” εμφανίζεται ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης 2021.

Πάνω από 30 χρόνια ο Βασίλης Πρατσινάκης εμφανίζεται στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και μας χαρίζει απλόχερα μελωδικές στιγμές, να μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, τις στιγμές που αγαπήσαμε, που κλάψαμε και που συγκινηθήκαμε.  Η μουσική του συντροφιά περιλαμβάνει τραγούδια  έντεχνα, λαϊκά, τραγούδια από την Κρητική μουσική, που τα ερμηνεύει πάντα με αγάπη και μεράκι.

Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους.

Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Ο Βασίλης Πρατσινάκης περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση.

Share This Story, Choose Your Platform!

Τίτλος

Go to Top